|
Feanor
Jul 22, 2013 7:15:04 GMT
Post by Admin on Jul 22, 2013 7:15:04 GMT
Možda jedan od najbitnijih likova u Silmarilionu, da nije bilo nekih njegovih postupaka, ne bi bilo većine događaja opisanih u knjizi. Zanima me kakav stav imate u vezi s njime, da li ga podržavate, osuđujete njegove postupke? Meni je on zanimljiv kao ličnost i složen lik, ali ga definitivno osuđujem. Mislim da bi bio užasan vladar Noldora, stavljao je osvetu ispred dobrobiti naroda koji je trebao voditi. Krajnje je neodgovorno bilo s njegove strane održati onakav raspaljujući govor na trgu, tako je povukao hrpu usijanih glava u smrt. U rodoubijanju da i ne pričamo, ali mi je definitivno najgore što je onda izdao one koji su krenuli za njime zapalivši one brodove.
Draži su mi likovi, recimo, njegova braća Finarfin i Fingolfin. Finarfin je ostao u Valinoru i samim tim nema neku značajnu ulogu, zapravo je pomalo dosadnjikav lik. Ali kad se bolje zagledaš, postupio je najrazumnije, i u interesu narodu kojim je vladao.
A Fingolfin mi je definitivno najbolji od trojice braće. Krenuo je u Međuzemlje, ali čisto iz odanosti, a ne iz pobuda kao što su častohleplje i osveta. A nekako je bio i najmoćniji od trojice braće, nije mala stvar izazvati Morgotha na dvoboj.
|
|
|
Feanor
Jul 22, 2013 8:50:43 GMT
Post by finarfin on Jul 22, 2013 8:50:43 GMT
baš zato što je ostao u Valinoru, Finarfin mi je najdraži lik, i u Ratu Bijesnih je predvodio Noldore Fingolfin mi je isto drag lik, najviše zbog toga što se borio s Morgothom licem u lice. Najtužnije mi je bilo ono kad je Morgoth stao na njega i zgnječio ga Feanor mi je jedan od najmržih likova. Od rodoubijanja, pa kad je zaprijetio Fingolfinu i stavio mu mač pod vrat. I ona zagletva mu nije trebala, upropastio je sudbinu sinova. Pravljenje Silmarilla ima više loših posljedica nego dobrih (smrt Diora i Thingola :/)
|
|
|
Feanor
Jul 22, 2013 10:55:05 GMT
Post by NoloFinwe on Jul 22, 2013 10:55:05 GMT
Meni je najbolji i najdrazi lik Fingolfin :D.
|
|
|
Post by glorfindel on Jul 25, 2013 21:52:14 GMT
But I arrived!!! \m/
|
|
|
Feanor
Jul 26, 2013 18:03:13 GMT
Post by elendil990 on Jul 26, 2013 18:03:13 GMT
Feanor je jedan totalno kompleksan lik, na kraju krajeva ispalo je da mu je sve to bila sudbina jer se rodio kako se rodio, što se mene tiče on lično nije kriv što je bio poprilično nestrpljiv i živčan hehe
|
|
|
Feanor
Jul 27, 2013 10:45:35 GMT
Post by Admin on Jul 27, 2013 10:45:35 GMT
Feanor je jedan totalno kompleksan lik, na kraju krajeva ispalo je da mu je sve to bila sudbina jer se rodio kako se rodio, što se mene tiče on lično nije kriv što je bio poprilično nestrpljiv i živčan hehe Ni žena ga nije uspjela obuzdati
|
|