|
Post by Admin on Jul 21, 2013 13:02:42 GMT
Kako vam se čini film? Iskreno, malo me je začudilo kada sam saznala da će tako tanku knjižicu razvući na tri filma, ali smatram da je dobro ispalo. Radnja ne djeluje nimalo razvučeno, bar ne meni. I glumci su ok, jedino što možda zamjeram je ona scena s kamenim divovima. Previše furanja na transformerse
|
|
|
Post by nelanor on Jul 21, 2013 13:44:06 GMT
S kim god sam pričala o Hobbitu, čini mi se da svi imaju iste i zamjerke i pohvale. I meni je scena s kamenim divovima "razvučena" i nisam ih uopće onako zamišljala, nelogično mi izgledaju skroz. Sviđa mi se ideja tri filma jer je po meni knjiga presažeta, ima tako dobrih radnji i avantura koje su slabo opisane. Konkretno, bitka pet vojski, kao vrhunac knjige, gotovo da nije ni opisana (Bilbo pao u nesvijest i kad se probudio ispričali mu šta se izdešavalo o.O). Jedva čekam nastavke, iako nisam zadovoljna onim što sam vidjela u traileru za Desolation of Smaug. Izgleda mi previše "bajkovito", LOTR mi je realističnije izgledao. Uh, mogla bih ovako do sutra.
|
|
|
Post by Admin on Jul 21, 2013 13:52:38 GMT
S kim god sam pričala o Hobbitu, čini mi se da svi imaju iste i zamjerke i pohvale. I meni je scena s kamenim divovima "razvučena" i nisam ih uopće onako zamišljala, nelogično mi izgledaju skroz. Sviđa mi se ideja tri filma jer je po meni knjiga presažeta, ima tako dobrih radnji i avantura koje su slabo opisane. Konkretno, bitka pet vojski, kao vrhunac knjige, gotovo da nije ni opisana (Bilbo pao u nesvijest i kad se probudio ispričali mu šta se izdešavalo o.O). Jedva čekam nastavke, iako nisam zadovoljna onim što sam vidjela u traileru za Desolation of Smaug. Izgleda mi previše "bajkovito", LOTR mi je realističnije izgledao. Uh, mogla bih ovako do sutra. Manje-više se slažem. I meni je bezveze što bitka nije opisana. To padanje u nesvjest je dobar izgovor da se izbjegne opisivanje bitke . Valjda ćemo sada imati priliku da je vidimo u filmu. Nisam gledala taj trailer za novi film, ali mislim da neću zamjerati taj neki bajkoviti štih. Ipak, Hobit je bio napisan prije Gospodara, i bio je onako približen mlađoj publici. I sam LOTR počinje prilično veselo, da bi u nastavcima postajao mračniji, s više epske atmosfere.
|
|
|
Post by mrscavill on Jul 21, 2013 13:53:55 GMT
Meni su ga skroz fino uradili, a ne moze nikad bit' previse detalja. Neki dijelovi su bili malo sporiji, al' sve u svemu svidja mi se. Drugi ce bit' i duplo brzi i zanimljiviji, I'm sure. Tek pocinje akcija.
|
|
|
Post by finarfin on Jul 21, 2013 13:57:06 GMT
|
|
|
Post by nelanor on Jul 21, 2013 14:05:03 GMT
S kim god sam pričala o Hobbitu, čini mi se da svi imaju iste i zamjerke i pohvale. I meni je scena s kamenim divovima "razvučena" i nisam ih uopće onako zamišljala, nelogično mi izgledaju skroz. Sviđa mi se ideja tri filma jer je po meni knjiga presažeta, ima tako dobrih radnji i avantura koje su slabo opisane. Konkretno, bitka pet vojski, kao vrhunac knjige, gotovo da nije ni opisana (Bilbo pao u nesvijest i kad se probudio ispričali mu šta se izdešavalo o.O). Jedva čekam nastavke, iako nisam zadovoljna onim što sam vidjela u traileru za Desolation of Smaug. Izgleda mi previše "bajkovito", LOTR mi je realističnije izgledao. Uh, mogla bih ovako do sutra. Manje-više se slažem. I meni je bezveze što bitka nije opisana. To padanje u nesvjest je dobar izgovor da se izbjegne opisivanje bitke . Valjda ćemo sada imati priliku da je vidimo u filmu. Nisam gledala taj trailer za novi film, ali mislim da neću zamjerati taj neki bajkoviti štih. Ipak, Hobit je bio napisan prije Gospodara, i bio je onako približen mlađoj publici. I sam LOTR počinje prilično veselo, da bi u nastavcima postajao mračniji, s više epske atmosfere. Vjerujem da je Tolkien namjerno izbjegao te "krvave" detalje radi mlađe publike i samo zbog toga mu ne zamjeram puno, ali nije to ništa što Jackson neće savršeno ekranizirati.
|
|
|
Post by irmolórien on Jul 22, 2013 16:28:45 GMT
Meni se samo ne svidja vecina dwarfova, koje su napravili tako da bi djevojke imale u sta gledati hahaha, rekla sam sto puta da mi vise kao Dunedaini izgledaju, pogotovo Thorin, koji bi trebao imati bradu do pasa, a ne kao neki mladoliki patuljak kao sto su Fili i Kili... I ja jedva cekam stvari iz Appendices iz LOTR knjiga, posto je rekao da ce i to ubaciti... bit ce super. A sto se prvog dijela tice, iskreno sam uzivala, mada mi na nekim dijelovima bas razvuceno izgleda, kao sto su vec neki spomenuli sa divovima i to. xD Ali valja 200 strana na 12 sati razvuci, nije lak posao. I da, mislim da nije LOTR filmovima ni do koljena.
|
|
|
Post by glorfindel on Jul 23, 2013 20:11:35 GMT
Meni je film nekako više "za djecu", ali kad se uzme u obzir da je i Hobbit prvotno namijenjen mlađim čitateljima i to je razumljivo. Ali to me nije spriječilo da ga gledam 3 dana uzastopno u kinu...
|
|
|
Post by Admin on Jul 23, 2013 20:30:13 GMT
I meni se opet gleda Hobbit, hehe, ali čekat ću da prođe malo vremena, biće mi veći gušt da ga opet gledam kad malo zaboravim.
|
|
|
Post by lorwyn on Jul 31, 2013 21:05:29 GMT
Kakšen pa je splošen vtis o filmu v Bosni? Je v večini presegel pričakovanja ali je bil bolj povprečen? Google pravi: Kakav je opći dojam filma u Bosni? U većini premašila očekivanja i bila je više osrednje? P.s. Ne znam, ali pisati v angleščini, slovenščini ali google translate.
|
|
|
Post by Admin on Aug 1, 2013 8:16:17 GMT
Kakšen pa je splošen vtis o filmu v Bosni? Je v večini presegel pričakovanja ali je bil bolj povprečen? Google pravi: Kakav je opći dojam filma u Bosni? U većini premašila očekivanja i bila je više osrednje? P.s. Ne znam, ali pisati v angleščini, slovenščini ali google translate. Mislim da su ljudi većinom zadovoljni filmom, imaju neke manje zamjerke, ali mislim da je reakcija generano pozitivna. Trans:Mislim, da so ljudje večinoma zadovoljni s filmom, imajo nekaj manjših kritik, ampak mislim, da je reakcija generano pozitiven.
|
|
|
Post by elendil990 on Aug 1, 2013 11:07:12 GMT
Super je, samo znam da kad je počela muzika i krenuo film, osjećao sam se isto k'o kad sretneš nekoga jako dragog koga nisi vidio barem 10 godina, haha, zamalo da i suzu pustim. Jedva čekam nastavak, to što je malo komičnije i svjetlije od LOTR-a i ne čudi, The Hobbit je knjiga za djecu a LOTR nešto sasvim drugo. Baš sam 3-4 mjeseca pred film govorio Glorfindelu da barem dočekamo da izađe Hobbit pa onda može biti i smak svijeta hehehe P.S. Zamislite tek kakva bi bila serija ili film rađeni po Silmarilionu, koje bi to na momente depresive bile hehe
|
|
|
Post by Admin on Aug 1, 2013 16:33:34 GMT
Super je, samo znam da kad je počela muzika i krenuo film, osjećao sam se isto k'o kad sretneš nekoga jako dragog koga nisi vidio barem 10 godina, haha, zamalo da i suzu pustim. Jedva čekam nastavak, to što je malo komičnije i svjetlije od LOTR-a i ne čudi, The Hobbit je knjiga za djecu a LOTR nešto sasvim drugo. Baš sam 3-4 mjeseca pred film govorio Glorfindelu da barem dočekamo da izađe Hobbit pa onda može biti i smak svijeta hehehe P.S. Zamislite tek kakva bi bila serija ili film rađeni po Silmarilionu, koje bi to na momente depresive bile hehe I ja se nadam filmovima po Silmarilionu, mada će trebati najmanje 5 komada da sve bude kako treba. I ne znam stvarno kako bi našli glumce da glume te Valare i Vilenjake, trebao bi im CGI da ih uljepšaju.
|
|