|
Post by Admin on Jul 21, 2013 12:54:32 GMT
Koje vam je omiljeno Tolkienovo djelo?
|
|
|
Post by finarfin on Jul 21, 2013 13:48:05 GMT
Gospodar Prstenova i Silmarilion
|
|
|
Post by Admin on Jul 21, 2013 14:11:41 GMT
meni je Silmarilion definitivno najdraži. Sad, drugačiji je od LOTR i Hobita. Ima onu neku atmosferu legendi, mitova, to mi se jako dopada.
|
|
|
Post by finarfin on Jul 21, 2013 15:50:20 GMT
meni je Silmarilion definitivno najdraži. Sad, drugačiji je od LOTR i Hobita. Ima onu neku atmosferu legendi, mitova, to mi se jako dopada. samo imena likova i mjesta ima previšee. Ne razumijem kako je sve to Tolkien mogao imati u glavi Možda ovo objašnjava? -
|
|
|
Post by dulindwen on Jul 21, 2013 19:55:01 GMT
I meni je Silmarillion na prvom mjestu...Pa onda Gospodar prstenova
|
|
|
Post by Admin on Jul 21, 2013 20:06:50 GMT
meni je Silmarilion definitivno najdraži. Sad, drugačiji je od LOTR i Hobita. Ima onu neku atmosferu legendi, mitova, to mi se jako dopada. samo imena likova i mjesta ima previšee. Ne razumijem kako je sve to Tolkien mogao imati u glavi Možda ovo objašnjava? - apsolutno! Mada, to se sve da fino zapamtiti. Jedino što ne mogu pamtiti jeste ko je kome šta, u kakvoj su rodbinskoj vezi . Pogotovo ono stablo od Finweove djece. Trojica sinova, pa svaki od njih hrpu djece. A onim Feanorovim sinovima ni imena ne pamtim, Kurufin, Karantir... dalje ne znam
|
|
|
Post by finarfin on Jul 21, 2013 20:37:17 GMT
samo imena likova i mjesta ima previšee. Ne razumijem kako je sve to Tolkien mogao imati u glavi Možda ovo objašnjava? - apsolutno! Mada, to se sve da fino zapamtiti. Jedino što ne mogu pamtiti jeste ko je kome šta, u kakvoj su rodbinskoj vezi . Pogotovo ono stablo od Finweove djece. Trojica sinova, pa svaki od njih hrpu djece. A onim Feanorovim sinovima ni imena ne pamtim, Kurufin, Karantir... dalje ne znam evo ja ću probati: Finweovi sinovi - Feanor, Fingolfin i Finarfin Feanorovi sinovi (7) - Maedros, Maglor, Amrod, Amras, Karantir, Kurufin i Kelegorm Fingolfinovi - Fingon... Finarfinovi - Finrod, Galadriel, Turgon... dosta od mene
|
|
|
Post by glorfindel on Jul 21, 2013 21:42:19 GMT
Silmarilion je i moja najdraža. House of Golden Flower FTW!
|
|