|
Post by Admin on Jul 22, 2013 18:14:49 GMT
Vidim da se niko još nije predstavio pa ću da probijem led Zovem se Sabina, iz Tuzle sam, i kao i svi ovdje, veliki sam fan Tolkienovih djela. Obožavam njegove knjige, kao i filmove rađene po njima, a sve je započelo kupovinom ''Djece Hurinove'' na sajmu knjige u Beogradu. Imam 23 godine, završila sam pravo, trenutno pokušavam naći pripravnički negdje, hehehe. Volim šiti i kreirati odjeću, pa ću postaviti neke slike kada napravimo podforum gdje će članovi foruma postavljati svoje radove, priče, pjesme, itd. Volim slušati metal, ići na svirke i koncerte.
|
|
|
Post by irmolórien on Jul 22, 2013 18:36:51 GMT
Evo da onda ja druga budem odmah. Ime Irma, imam 23 godina ko i nas admin ovdje i iz Zenice sam ali studiram (i uglavnom zivim) u Sarajevu. Imam jos jednu godinu magistarskog iz Engleske knjizevnosti i onda namjeravam ici vani negdje za doktorat... vidjet cemo. Za Tolkiena sam cula prije tacno 10 godina, svega nekoliko mjeseci prije nego ce izaci treci film LOTR-a. Uglavnom slusam indie i folk rock, mada sam nekad bila i prljava metalika hahah. U slobodno vrijeme citam knjige, trenutno sam na Martinovoj Clash of the Kings, dio serijala A Song of Ice and Fire po kojem je serija A Game of Thrones snimana, i preporucujem je svim ljubiteljima Tolkiena. Takodjer volim da pisem i igram Lord of the Rings Online.
|
|
|
Post by finarfin on Jul 22, 2013 19:47:50 GMT
Ja sam izgleda najmlađi Zovem se Kerim, iz Žepča sam, imam 17 godina i treći sam razred gimnazije. Već 5 godina treniram košarku. Slušam rock (metallica) i grunge (nirvana i pearl jam). Volim da čitam. Za tolkiena sam čuo tek 2012. godine i zaljubio sam se do ušiju u sve vezano za Tolkiena i žao mi je što ranije nisam čuo Toliko od mene
|
|
|
Post by Admin on Jul 22, 2013 20:23:13 GMT
trenutno sam na Martinovoj Clash of the Kings, dio serijala A Song of Ice and Fire po kojem je serija A Game of Thrones snimana, i preporucujem je svim ljubiteljima Tolkiena. Takodjer volim da pisem i igram Lord of the Rings Online. Super, ako se nađe mnogo fanova ovog serijala, možemo otvoriti podforum u kategoriji ostalo gdje bi se mogle otvarati teme vezano za to... vidjet ćemo
|
|
|
Post by nachtar on Jul 22, 2013 21:53:19 GMT
Ćao svima. Evo da se onda i ja predstavim. Jasmin, 23. godine - Sarajevo Koga šta više zanima, neka pita. Pozdrav svim Tolkienovcima
|
|
|
Post by glorfindel on Jul 22, 2013 22:04:20 GMT
Pozdrav narode! Ja sam Ivan, 22 godine, iz Tuzle. Studiram pravo, na jesen bih trebao upisati četvrtu godinu. Prvo profesorovo djelo koje sam pročitao je Gospodar prstenova, prije nekih 8 godina. Silmarilion je jedina knjiga koju sam uspio pročitati u pdf formatu. Srećom nisam oslijepio čitajući na onom starom "debelom" monitoru... Veliki sam Martinov fan, Starkovac . Pročitao sam prva tri dijela i baš sutra idem po Gozbu za vrane (teta mi je rekla ostaviti jedan primjerak knjige ispod pulta budući da samo jedan dolazi u Tuzlu). Uglavnom slušam rock, metal (Sabaton, Hammerfall, Iron Maiden, Blind Guardian). Trenutno se spremam za koncert Maidena u Zagrebu. Dobra ideja za podforum, nikad se ne zna kad može zatrebati... Winter is coming!
|
|
|
Post by nachtar on Jul 22, 2013 22:05:53 GMT
Pozdrav narode! Ja sam Ivan, 22 godine, iz Tuzle. Studiram pravo, na jesen bih trebao upisati četvrtu godinu. Prvo profesorovo djelo koje sam pročitao je Gospodar prstenova, prije nekih 8 godina. Silmarilion je jedina knjiga koju sam uspio pročitati u pdf formatu. Srećom nisam oslijepio čitajući na onom starom "debelom" monitoru... Veliki sam Martinov fan, Starkovac . Pročitao sam prva tri dijela i baš sutra idem po Gozbu za vrane (teta mi je rekla ostaviti jedan primjerak knjige ispod pulta budući da samo jedan dolazi u Tuzlu). Uglavnom slušam rock, metal (Sabaton, Hammerfall, Iron Maiden, Blind Guardian). Trenutno se spremam za koncert Maidena u Zagrebu. Dobra ideja za podforum, nikad se ne zna kad može zatrebati... Winter is coming! Vidimo se na koncertu prijatelju! Još ako ti je headbanger pit, javi se
|
|
|
Post by dulindwen on Jul 23, 2013 13:06:53 GMT
Hej raja. Ne zamjerite, nikad nisam bila posebno nadarena za ove pismene radove.. Zovem se Adela, iz Lukavca sam ali studiram Engleski jezik i knjizevnost u Tuzli, dala uslov za trecu godinu.. Imam 21 godinu i Tolkiena sam pocela citat prije 4 godine, ali sam filmove gledala i prije toga.. Inace pricam kako puno radim a ustvari vecinu vremena provodim neradno, boring life...Slusam najvise metal (Nightwish, Arkona, Amon Amarth i Sabaton trenutno)
PS: Ponosna sam kad vidim koliko vas je sad, a kako vas je malo bilo na pocetku..
|
|
|
Post by Admin on Jul 23, 2013 13:14:38 GMT
Pozdrav narode! Ja sam Ivan, 22 godine, iz Tuzle. Studiram pravo, na jesen bih trebao upisati četvrtu godinu. Prvo profesorovo djelo koje sam pročitao je Gospodar prstenova, prije nekih 8 godina. Silmarilion je jedina knjiga koju sam uspio pročitati u pdf formatu. Srećom nisam oslijepio čitajući na onom starom "debelom" monitoru... Veliki sam Martinov fan, Starkovac . Pročitao sam prva tri dijela i baš sutra idem po Gozbu za vrane (teta mi je rekla ostaviti jedan primjerak knjige ispod pulta budući da samo jedan dolazi u Tuzlu). Uglavnom slušam rock, metal (Sabaton, Hammerfall, Iron Maiden, Blind Guardian). Trenutno se spremam za koncert Maidena u Zagrebu. Dobra ideja za podforum, nikad se ne zna kad može zatrebati... Winter is coming! Vidimo se na koncertu prijatelju! Još ako ti je headbanger pit, javi se Vidimo se svi tamo
|
|
amar
New Member
|
Post by amar on Jul 24, 2013 10:00:32 GMT
Amar, 35 godina i radim u Sarajevu. Postovalac Tolkien-ovih dijela i opcenito fantasy stvarcica. Skupa sa suprugom gomilam knjige (G.R.R.Martin, R.Jordan ...) a solo gomilam minijature. Preko LOTR filmova sam uveden u wargaming te posjedujem osrednju kolekciju LOTR minijatura. I ponekad, kad uhvatim vremena reaktiviram hobit minstrela na serveru Laure(nešto). Uglavnom, odbijam da odrastem!
|
|
|
Post by elendil990 on Jul 26, 2013 18:00:06 GMT
Ja sam Sandro, 23 godine, Tuzla, četvrta godina na Pravnom fakultetu, čitao Tolkiena nekad prvi put u šestom ili sedmom razredu osnovne škole i od tad sam navučen na fantastiku, od epske do sci-fi , u zadnje vrijeme čitam Martina, podržavam Targaryene tako da se uzurpatori pripaze, hahah, pozdrav
|
|
|
Post by irmolórien on Jul 26, 2013 23:44:34 GMT
Ja sam Sandro, 23 godine, Tuzla, četvrta godina na Pravnom fakultetu, čitao Tolkiena nekad prvi put u šestom ili sedmom razredu osnovne škole i od tad sam navučen na fantastiku, od epske do sci-fi , u zadnje vrijeme čitam Martina, podržavam Targaryene tako da se uzurpatori pripaze, hahah, pozdrav We will take what's ours with fire and blood.
|
|
avram
New Member
|
Post by avram on Jul 27, 2013 3:40:05 GMT
Mellon, Ja sam Stefan , Javljam se iz Niša, "internacionali" clan vaseg foruma, veliki fan Tolkinovih dela, imam, ja mislim 23. godina..Prvi suret sa Tolkinom imao sam u 7. razredu osnovne skole procitavsi Hobite. Sledi pauza duga 7 godina do izlaska II dela Gospodara Prstenova posto mi se Trailer za Druzinu Prstena uopste nije svidjao, kasnije odgledavsi drugi deo, Two Towers, koji me je kupio za sva vremena postajem veliki fan LOTR. Velika zelja otici na Novi Zeland.
|
|
avram
New Member
|
Post by avram on Jul 27, 2013 3:43:02 GMT
P.S.Veliki pozdrav za Irmu kojoj zelim da ubrza citanje knjiga Pesme Leda i Vatre , inace cu joj spoilovati nesto.
|
|
|
Post by Admin on Jul 27, 2013 10:43:14 GMT
Welcome everyone! Super, imamo i internacionalne članove. Ako se skupi ovih fanova Pjesme Leda i Vatre, možemo otvoriti mali podforumčić i za taj serijal.
|
|
|
Post by irmolórien on Jul 27, 2013 16:47:52 GMT
P.S.Veliki pozdrav za Irmu kojoj zelim da ubrza citanje knjiga Pesme Leda i Vatre , inace cu joj spoilovati nesto. Ma spoilala sam ja sama sebi dosta, but still, shhh. Citam sto brze mogu ovdje. Podforum za to bi bio super, samo da se jos ljudi izjasni.
|
|
|
Post by nelanor on Jul 27, 2013 18:30:51 GMT
P.S.Veliki pozdrav za Irmu kojoj zelim da ubrza citanje knjiga Pesme Leda i Vatre , inace cu joj spoilovati nesto. Ma spoilala sam ja sama sebi dosta, but still, shhh. Citam sto brze mogu ovdje. Podforum za to bi bio super, samo da se jos ljudi izjasni. molim te Avrame spoilaj joj, osveti me da ne ispadne da spamam, ja sam Nela iz Travnika, zivim i studiram u Sarajevu. Ne sjecam se kad i kako sam zavoljela ME, ali totalni fanatik sam postala tek nekad kad smo osnovali ovaj nas mali society i kad sam shvatila da nas ima jos I ponekad, kad uhvatim vremena reaktiviram hobit minstrela na serveru Laure(nešto). Uglavnom, odbijam da odrastem! Amare, pridruzi nam se na serveru Vilya, irmolorien, avram i ja smo tamo i imamo i kinship
|
|
|
Post by bureklegolas on Jul 31, 2013 20:10:14 GMT
Hello everyone, I am Mitja (everyon calls me burek), chairman of the Slovene Tolkien society Gil-galad. I hope we can meet some day, maybe at one of our or one of your meetings!
|
|
|
Post by lorwyn on Jul 31, 2013 21:19:19 GMT
Hey hey! Sem že nekje pisala, da ne znam ali pisati slovensko, angleško ali google translate v bosansko... Što misliš? Sem Rebeka, Lorwyn iz Slovenskega Tolkienovega društva. Študentka pred diplomo (grafika in multimedija) in vedno večji geek. Ne vem kaj bi še pisala, razen to, da komaj čakam, da nam uspe priti v Bosno. Z Burekom sva obiskala že veliko Tolkienovih društev in njihovih dogodkov, tako da se gotovo tudi pri vam prikaževa.
|
|
|
Post by lairenuriel on Aug 1, 2013 13:16:31 GMT
I suck at this al hajde Dora,17, iz zenice ali zivim u Minhenu odnedavno.Za tolkiena sam cula jos dok sam bila manja tako da sam dugogodisnji fan Volim da citam od fantazije do klasike i volim A Song of Ice and Fire serijal! Gamer girl,najvise provodim vremena na Skyrimu a LOTRO mi nece nesto Slusam metal najvise (Eluveitie,Ensiferum,In Flames,Katatonia i mn drugi) ali se zabacim i u druge zanrove Forum je super za sada! Love it!
|
|